Keresés a blogon

Kéksajt és barack kekszalappal

Jun 24th, 2010 by Ízbolygó | 0

Tegnap lezárult az első tanév a Csillagánizsban. Jópáran összejöttünk, a kurzusokon résztvevők ill. oktatók, akik ezeket tartották.

Jó volt látni, hogy az októberi indulás óta, hova is fejlődött Timi Csillagánizsa. A záróbeszédben elhangzottak mindenféle statisztikák, egyedül az elfogyasztott Csillagánizs tea mennyisége maradt meg, asszem 115 littyót szörpöltünk fel:-))) Rengetegen jártak ott, jó részük pedig törzsvendég is lett. Egy klassz kis csillagánizs-csapat verbuválódott a “nebulókból”. És mi a siker, ha nem ez? És mennyire jó érzés lehet egy ilyen iskola vezetőjének, ha azok, akik ott tanultak, be szeretnék mutatni, milyen szuper dolgokra képesek! (Before citrom tartja zseniális volt, full respect innen!) Kedves emberek, mosolyok és kóstolgatás. Meg persze egy kis francia pezsgő, ahogy dukál! És az elmaradhatatlan Csillagánizs tea, ami a limonádéval felesben igen jól működött! No és öröm a szemekben, leginkább Timiében. Jó volt látni, részese lenni.

Én is vittem egy apróságot. A kaotikus nap lezárásaként a habzsák fejében persze elakadtak a kéksajt darabkák, hogy legyen még egy kis izgalom is, azon kívül hogy egyáltalán odaértem. Ahogy 1-2 poszttal korábban belengettem, még egyet tekertem a korábbi recepten és azt hiszem, ez így a legjobb. Már békén hagyom:-)

Hozzávalók:
Kéksajtos-paprikás kekszek
10 dkg liszt
8 dkg vaj
fél tk őrölt pirospaprika
1 ek búzadara
10 dkg kéksajt

Az alapanyagokat összegyúrom, majd amikor homogén a massza, rudat formálok belőle. Ezt úgy a legkönnyebb, hogy valamennyire elvékonyítjuk, majd folpackba tekerem és tovább nyújtom. Nagyjából 5 cm átmérőjű rudat kaptam. A folyamat gyorsítása érdekében a fagyasztóba tettem nagyjából fél órára. Majd amikor kivettem, fél cm vastag szeleteket vágok belőle és sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 fokon 14 percig sütöm őket. Éppen csak egy kicsit aranyszínűvé váljon.

Kéksajtos krém
Hozzávalók:
25 dkg kéksajt
1 doboz Philadelphia sajtkrém
2 púpos tk magos dijoni mustár
1 citrom héja
metélőhagyma apróra vágva
kevés frissen őrölt bors

A kéksajtot a Philadelphiával kikeverem, majd a legvégén belekeverem a picire felaprított metélőhagymát, valamint a magos dijoni mustárt és a citrom reszelt héját is.

Joghurtos csepp
1 dl görög joghurt
pici akácméz
szerecsendió
csipet só
fehér bors

Alulra keksz, majd csillagcsőrös habzsákkal a kéksajtos kence. A nektarinból vékony szeleteket, majd apró kockákat vágok, keveset a massza közepébe, az üregbe halmozom, majd a joghurtból egy keveset a tetejére cseppentek.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007