Keresés a blogon

Kókusztejes pulyka curry

Sep 17th, 2008 by Ízbolygó | 0

A család kezdi felvenni a ritmust indiai fronton! Apukám és a gyermekem apja is lelkesen falatozott az eddig lefikázott sárga kajából. A jég megtörni látszik… Lehet, hogy a jövő év az indiai (megkockáztatom keleti konyhák) behatóbb tanulmányozását eredményezi?!

Hozzávalók:
30 dkg csiperke gomba
40 dkg pulykamellfilé

frissen őrölt bors
1 közepes hagyma
1 púpos ek liszt
2 ek madras curry
0,5 l kókusztej (nem édesített!)
15 dkg zöldborsó
3 ág koriander
20 dkg basmati rizs
kevés mungóbabcsíra

A húst falatnyi darabokra kockázom, a gombákat negyedelem, a hagymát felaprítom. A húst 1 ek olivaolajon miután körbepirítom, majd sóval, frissen őrölt borssal ízesítem és a serpenyőből kiveszem. A rizst lobogó, sós vízbe öntöm és 12 percig főzöm, majd hagyom dagadni. A serpenyőben maradt hússzaftra újabb eknyi olajat löttyintek, majd a hagymát ezen megpárolom, amikor már majdnem kész, rádobom a gombát és együtt párolom őket, amíg a gomba össze nem esik. A lisztet és a curryt rászórom és kevergetés közben picit megpirítom. Ráöntöm a kókusztejet és ezzel beforralom. Közben a zöldborsót is hozzáadom, ill. a húskockákat is. A koriandert felaprítom és a curryhez adom.

Forrás: Lecker 2008/10

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007