Keresés a blogon

Különleges csirkemell

Jul 24th, 2008 by Ízbolygó | 0

Számunkra legalábbi az volt. Aki olvassa a blogot, tudhatja, itt nem nagyon fut bele garam-masalaba avagy szójaszószba… Pedig néha, de tényleg néha ilyenekkel is próbálkozom. A család hol így-hol úgy fogadja a különlegesebb fűszerezésű fogásokat. Ráadásul a hús-gyümölcs kombináció sem az erősségem. Ez a csirkemell azonban elsőre jól vizsgázott, igaz Pötty nem nagyon értette, miért bújik meg a rizsszemek között itt-ott barack. De vagy nagyon éhes volt, vagy valóban bejött neki, mert mindent kikanalazott a tányérból.

A recept ötletét a VomFass tulajdonosának felesége mesélte, igaz ő más hozzávalókat használt, de azóta mocorog bennem a gondolat, hogy valamit kezdjek a szójaszósszal és a szezámolajjal. Ezt sikerült:

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
3 ek szójaszósz
3 ek szezámolaj
4 ek mangó vagy banán balzsamecet
jázminrizs
fél lime leve
nektarin
(mazsola)

A húst 2 cm-es kockákra vágom és bekenem a szójaszósszal, a szezámolajjal és a balzsamecettel. 2-3 órát hűőben érlelem, majd forró serpenyőben hirtelen kisütöm. A nektarint felkockázom, lime levével meglocsolom és a kifőtt jázminrizszel összekeverem. Mehet bele mazsola is, én csak azért nem tettem, mert akkor Pöttyöm csak azzal lakik jól.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007