Keresés a blogon

Lecsó karfiollal és ajvárral

Jun 16th, 2014 by Ízbolygó | 0

“Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket.”

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

Az első lecsó minden évben különös jelentőséggel bír. Én a light-os verziót szeretem, hogy a zöldségek íze érvényesüljön benne. Tavaly tettem bele ajvárt is. A lecsó mély és tartalmas lett tőle. Úgyhogy most már nem is készül szinte soha nélküle. Ajvárszerelem van amúgy is:-) Egyébként meg rizzsel szeretem. Jázminnal persze. Gondolom, mostanra már a összes húsimádó blogolvasó elmenekült. És még hogy karfiol??? Nyihh:-) Pedig jó! Én szóltam…

Hozzávalók:
1 fej hagyma
4 ek olaj
10 db lecsópaprika
8 karfiolrózsa
6 db paradicsom

frissen őrölt bors
5 ek ajvár (ez a paprikás zöldségpüré teltté varázsolja a lecsónkat. Elhagyható, de ha egyszer így kóstolod, többet nem hagynád ki belőle.)

A hagymákat megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy lábast előmelegítünk, majd belekanalazzuk az olajat, utána mehet bele a hagyma. Közben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd 2 cm vékony csíkokra szeleteljük. A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk őket és a héjukat lehúzzuk. (ezt a lépést ki is hagyhatjuk és általában ki is hagyom, de összepöndörödött paradicsomhéjakkal kell ez esetben számolni). Ezt követően felkockázzuk. Amint a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a paprikát és a karfiolt. Beleöntünk 1 dl vizet, enyhén sózzuk, lefedve pároljuk 10 percig, míg a paprika összeesik, a karfiol pedig megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot, borsozzuk, belekeverjük az ajvárt és készre főzzük 10 perc alatt.
Ehetünk hozzá jázmin rizst is.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007