Keresés a blogon

Likőr hegyek a Fazertől

Jan 8th, 2008 by Ízbolygó | 0

Korábban egy finn cégnél dolgoztam, akkoriban találkoztam a Fazer márkával. A jelenlegi Cloetta Fazer elődje egy 1891-ben alapított családi vállakozás volt. A több mint száz éves múltú finn Fazer Konfektyr és a svéd Cloetta vállalat összeolvadásából jött létre 2000-ben Skandinávia legnagyobb édesipari cége. A csokoládégyárakban kézzel készített édességek nagyon népszerűek az északi országokban. Finnországban egyébként az édességgyártó neve megelőzi ismertségében a Nokiát (ez azért állítás!)! És a bonbonjaik igen finomak! És még pár szó a vállalatról, mint munkaadóról:
a vállalat optimális munkafeltételeket teremtett: a dolgozóknak nem kell elvándorolniuk a gyár büféjéig, ha egy kis kikapcsolódásra vágynak, minden emeleten rendelkezésükre áll egy kellemes kávézó. A gyermekeikre vigyázó óvodát pedig 50 évvel ezelőtt, elsőként nyitotta meg a Fazer Konfektyr. A legjobban dolgozókat kitüntetik, az újakat virággal fogadják. A fejlődési lehetőségekről sem feledkeznek el, tréningeken és továbbképzéseken vehetnek részt az alkalmazottak. A finn cégek híresek a munkavállalóikkal szemben tanúsított erős szociális elkötelezettségükről. A Fortune magazin 2004-ben beválasztotta aközé a 10 legjobb európai vállalat közé, ahol a legjobb dolgozni.

A Liqueur Fills:

Legjobb barátnőm N. hozta nekem a legutóbbi finn útjáról. Egy rakat kézzel készített bonbon különböző likőrökkel töltve. A töltelék rum, puncs, maraschino és cherry brandy. Mt ne mondjak, bennem volt a kétkedés a bonbonokat illetően, mivel nem tudnék olyan csokikedvencemet megnevezni, amiben alkohol van. De végigkóstoltam őket és meg kellett, hogy állapítsam, nem rossz, sőt! Igen jó! Egy komplett doboz elfogyasztását azonban nem javaslom együltő helyünkben. Az alkoholtartalom 2,8 tf%…:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007