Keresés a blogon

Mákos fehércsoki mousse forró konyakos meggyel (VKF XI.)

Dec 17th, 2007 by Ízbolygó | 0

Karácsony – egy mágikus takaró, amely könnyedén ránk terül miközben mégis olyan megérinthetetlen az az illat. A nosztalgia varázshálóját szövi körénk. Mert lehet bár az ünneplés és az imádság napja, de mindig az emlékezés napja lesz – amikor mindenkit emlékezetünkbe idézünk, akit valaha szerettünk. (Augusta E. Rundel)

Rengeteg ötletem volt erre a fordulóra, hiszen a karácsonyi időszak amúgy is kedvez a Lilahangyáék által kért “élénkítő” alapanyagok felhasználásának. Aztán a végére maradtam a címben szereplő mousse mellett. Van benne csoki (igaz csak fehér), mák, fahéj, no meg egy kis alkohol. Mert ugye kezdetben az alkohol élénkít, csak aztán zsibbaszt:-) Tavaly karácsonykor eggnoggal ütötem ki a családot rögtön az ünnepi ebéd előtt, ez a mousse ideális az ebéd (alkoholos) zárásához.

Hozzávalók:
30 dkg fehér csoki (Boci)
10 dkg darált mák
1 tojás
3 tojás sárgája
csipet fahéj
0,5 l tejszín
4 cl konyak
Forró konyakos meggy
fagyasztott meggy
konyak

A csokoládét felolvasztom (óvatosan! hamar odakap), közben a tojást a tojások sárgájával (legalább 5 percig) felverem. A tojásos masszához adom a konyakot és a fahéjat, a felolvadt csokit illeteve a mákot. A tejszínt kemény habbá verem és kanalanként a csokis-tojásos masszához adom, hogy ne törjön össze. Jól kihűtöm, majd tálaláskor fagyiskanállal adagolom. A forró meggyhez a meggyet nyakon öntöm a konyakkal és mikróban felforralom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007