Keresés a blogon

Mandarinos joghurttorta

Mar 3rd, 2009 by Ízbolygó | 0

A tömény csokis csodasüti imádatom folytonos tárgya, azonban most valami könnyed, gyümölcsösre vágytam. A tavasz és ezzel együtt a idei gyümölcsök még odébb vannak, így a citrusokhoz nyúltam. Illetve ami volt itthon. Kizárásos alapon (mivel ezenkívül csak alma árválkodott a tálban) ez a gyümölcs, a mandarin lett! Lementem alfába, fogtam a mindentvivő tortaaljzatot, és rávarázsoltam egy kis gyümölcsös-joghurtos zselatint.

Hozzávalók
(nagyjából 18 cm átmérőjű, kerek, kapcsos tortaformához)
Aljzat:
13 dkg Hobbits keksz
8 dkg olvasztott vaj
Krém:
35 dkg natúr joghurt
3 evőkanál méz
8 db zselatinlap
1 dl tej
2,5 dl tejszín
narancslekvár
8 db mandarin

A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. A sütőforma alját sütőpapírral borítom, majd rásimítom a vajas kekszet, és 200 fokon 10 percig sütöm.

A zselatinlapokat hideg vízben felpuhítom, majd a tejhez adom, és addig melegítem, amíg a zselatinlap fel nem oldódik benne. A mandarinokat kifilézem. Ehhez a talpát és a tetejét levágom, hogy a fehér bőrrész is lejöjjön. Aztán a késsel követve a mandarin ívét, az oldaláról is lehántom a bőrét a héjjal egyetemben.

A gerezdeket elválasztó hártyák közül a gyümölcshúst egy késsel könnyedén kifordítom. 4 darabot leturmixolok, majd összekeverem a joghurttal és a mézzel, valamint hozzáadom a tejben feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verem, és szintén a krémhez adagolom, majd megpróbálom úgy összekeverni, hogy ne törjem agyon a habot. A narancslekvárral megkenem a tortaalapot, majd rásimítom a krém felét. A maradék 4, kifilézett mandarindarabot rászórom, és rákenem a krém másik felét is. Egy éjszaka alatt megdermed.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007