Keresés a blogon

Mentás-kecskesajtos grillezett padlizsán

Mar 23rd, 2011 by Ízbolygó | 0

Még egy kicsit vissza a múlt heti szülinapi menühöz. Ez a padlizsános téma nem éppen szezonális, bár most már egész évben elérhető a padlizsán, de azért meg kell állapítani, hogy ez még nem az igazi…
A menüből a charlotte-ról tervezek még megemlékezni. De ezt majd a hét végén. És arról még nem is szólottam, milyen akciódús volt a szülinap. Az ünnepelt Pötty a nap végére gipszespötty lett. Két éve hasonlóképpen töltötte a szülinapját, igaz akkor a bal kezén fityegett gipsz. Idén a jobb karját burkolták egészen vállig gipszbe. Tervezünk (ő+én) egy erre alapozott fotósorozat készítését is. Azért a humorérzékét nem veszítette el, hál’Istennek.:-)

Ez a recept már igazi NYÁR, nagybetűsen! Friss, üde, kicsit narancsos-citromos, szóval nyári ízeket, hangulatokat idéz. Mostanában teljesen rá vagyok cuppanva ezekre. Az aromatizált olajok esetében érdemes szem előtt tartani, hogy ezekkel fűszerezünk. Azt a kis pluszt lehet az ételnél elérni, amitől összeállnak, lekerekednek az ízek a szánkban. De ne locsoljuk ész nélkül, mert könnyen áteshetünk a ló túlsó oldalára és az étel saját ízét elviszi az olaj!

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
egy bordás grill serpenyő (ilyesmi)
kevés olívaolaj
frissen őrölt bors
10 dkg lágy kecskesajt
6 dkg Philadelphia sajtkrém
fél citrom reszelt héja
menta
(narancsos) olívaolaj
sima olívaolaj

A padlizsánokat megmosom, a végét levágom és hosszanti irányban vékony szeletekre szelem. Kicsit borsozom, a serpenyőt vékonyan kikenem olajjal és a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütöm rajta, majd papírtörlőre szedem és leszárítom. A kecskesajtot lazítom a krémsajttal, a citrom héját, kevés (narancsos) olívaolajat teszek bele, pici só, bors és a menta finomra vágva. Ezzel a kencével megkenem a padlizsánokat és feltekerem őket.

Tálalás: a tekercseket meglocsolom sima olívaolajjal és megszórom mentával.

Nyáron, grillen megsütött padlizsánnal persze még finomabb!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007