Keresés a blogon

Nagyoncsokis brownie

Jan 29th, 2014 by Ízbolygó | 0

Tündér nem csak a mesében él… Sőt. Nem is ott él. Hanem a valóságban. Bár először talán észre sem veszed, hiszen nincs szárnya és varázspálcája, olyan, mint bárki más. Látszólag. Kora reggel álmosan ébred, munkába siet, végzi a feladatát, bevásárol, otthon mos, főz, takarít. Nem olyan, mint mesebeli társa. Mégis, Tündér. Aki nem szárnyakon röppen, és nem pálcával varázsol. Hanem valami mással. A szívével. Elvarázsol. Teljesen.
Mert Ő valóságos Tündér.

Csitáry-Hock Tamás

A csokis az mindig nagy kedvenc. Nem csak télen:-) De határozottan jobb enni ilyeneket, ha kint nagy pelyhekben hull a hó. Liszt sincs benne. Van benne viszont dió. De lehetne mandula vagy mogyoró is. Azzal is működik! Brownie…<3

Hozzávalók:
5 tojás
35 dkg étcsoki
22 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 marék dió
2 tk sütőpor

Az étcsokit a vajjal gőz felett összemelegítjük. A tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral. A diót (nem a darált!) száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd késsel durvára vágjuk. A sütőport a darált dióval elkeverjük. Az olvasztott vajas csokit a felhabosított tojásokhoz adjuk, majd hozzákeverjük a darált diót és a durvára vágott diót is. Sütőpapírral bélelt 40×20 centiméteres formába öntjük a masszát, és 170 fokon 30 percig sütjük.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007