Keresés a blogon

Narancsos-kardamomos forró csoki (Kalex figyelj!) és diós-birsalmasajtos keksz

Nov 17th, 2009 by Ízbolygó | 0

Tegnaptól nehezített terepen mozgok, mindkét gyerek itthon. Pöttyömben kevereg valami nyavalya, inkább itthon tartottam, mert olyan furán karikásak voltak a szemei. A másik biboldó egészséges, de beleköltözött valami kisördög és három napja esténként magánszámot ad elő. 8-tól.  Egész nap tündérborsóbaba, aztán este 8-tól meg vinnyog. Eddig értetlenül állunk a dolog előtt és reméljük, ahogy jött, úgy megy is a kiabálás:-) Ha nem, az szívás.

A nehezített terep igazából nem is nehezített, mert Pötty ANNYIRA, DE ANNYIRA rendes tesó-csajszi, hogy simán eljátszik, bele-belevonva engem/minket is, azonban a mai akciója, amikor pókemberként felmászott a polcon, majd rám nézett (akkor értem oda és már éppen sikítottam volna a látványtól) és mosolyogva így szólt: Elvennéd anya?
Ilyenkor nehéznek és veszélyesnek érzem a terepet…

Most, hogy az idő ramaty, utálatos kinézni az ablakon, VISZONT du. mikor mindkét lurkó alszik, jöhet a forró csoki. Itt már említettem a kardamomos, narancsos forró csokit, aminek szerelmese lettem.

Hozzávalók (1 személyre):
3 dl tej (vagy 1 dl tejszín és 2 dl tej)
5 dkg étcsoki (én 70%osat használok)
2 kardamom
fél bio-narancs reszelt héja
kevés vanília

A kardamomot megroppantom és a tejjel (tej+tejszínnel)+narancshéjjal+vaníliával felfőzöm. A csokit közben megolvasztom (mikro, vagy alacsony láng vagy gőz fölött). A tejet hagyom kicsit hűlni, majd leszűröm és a csokival összekeverem. Tejhabosítóval fel is habosítom néha. És néha még tejszínhabot is csinálok hozzá. De az már überkomoly úgy:-)

Készült hozzá keksz is. Birsalmasajtot nyomtam a közepébe. Pötty kipiszkálta belőle, de a kekszet jónak ítélte:-)
Hozzávalók:
18 dkg liszt
7 dkg kukoricaliszt
13 dkg porcukor
17 dkg vaj
fél tk vaníliapaszta
2 tojás
15 dkg darált dió
birsalmasajt kockázva

A vajat a porcukorral krémes, habosra keverem. Hozzáadom a liszteket, vaníliát, a tojásokat és a darált diót, majd a masszából diónyi darabokat csípek, golyót formázok, a közepébe nyomok egy birsalma kockát, majd kifliket alakítok belőle. 180 fokon 15 percig sütöm őket.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007