Keresés a blogon

Nektarin saláta kecskesajt golyókkal

Jul 7th, 2008 by Ízbolygó | 0

Isten áldja a nevét annak a drága embernek (a mendemonda úgy tartja amerikai volt az illető), aki belefogott az őszibarack szőrtelenítésébe! Állítólag mindez Amerikában történt a 40-es években. A szilvát és az őszibarackot keresztezték és a frigy folytán az őszibarack szöszei eltűntek. Így jöhetett létre a nektarin, amit már több mint 2000 éve ismerünk, termesztésével az északi és déli féltekén is, a melegebb éghajlatokon foglalkoznak.

A gyümölcs színe a sárgától egészen a pirosig változhat. Alakja gömbölyded, esetenként inkább tojás alakú. Íze majdnem teljesen megegyezik az őszibarack igen édes zamatával, húsa viszont keményebb és kevésbé lédús.

Jó vízhajtó, méregtelenítő gyümölcs, így nyári fogyókúra esetén fogyasztása különösen javasolt. Vérnyomáscsökkentő és gyulladás csökkentő hatása szintén bizonyított.

És hogy az édes nektarin milyen kíváló párost alkot a kecskesajttal, ezt mindenki próbálja ki maga! Érdemes! Most először ettem az Alföldi Garabonciás kecsksajtjából, egészen pontosan a zöldfűszeres ízesítésű lágy kecskesajtgolyókat használtam fel ehhez a salátához és szívből ajánlom mindenkinek, mert nagyon finomak!

Hozzávalók:
6 nektarin
1 tégely lágy kecskesajtgolyó bazsalikomos ízesítéssel
1 lime leve
1 tk juharszirup
frissen őrölt bors

A nektarinokat félbevágom, kimagozom, vékonyan felszeletelem. A lime levét kifacsarom és összekeverem a juharsziruppal. A salátára ráültetem a sajtgyolyókat és frissen őrölt borssal megszórom tálalás előtt.

Ötlet: Viva! 2008/7
Okosságok: Gourmandnet

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007