Keresés a blogon

Parmezán mousse

Feb 14th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ez a mousse előételnek kifejezetten imponzáns! Fogyókúrázók is bevethetik, bár a mascarpone kicsit zsíros…
A tanulságok:
– a créme fraichet nem lehet megúszni, mivel az állagromláshoz vezet (=nem áll meg a mousse)
– laktató, elég belőle egy kis adag
– érdemes kis formába tenni (mini-muffin etc.)
– a fóliával kibélelést is komolyan kell venni, különben nem jön a formából.
Egyébként izgalmas étel! Olivabogyós focacciával/kenyérrel mennyei!

Hozzávalók:

2 tojás
20dkg parmezán
12,5 dkg créme fraiche
12,5 dkg mascarpone

frissen őrölt bors
jégsaláta
balzsamecet

A tojásokat gőz fölött addig keverem, míg sűrű, krémes állagú nem lesz. Ekkor hozáadom a frissen reszelt parmezánt és addig keverem a gőz fölött, míg a parmezán el nem olvad. Ha ez megtörtént, kihűtöm a masszát. A créme fraiche-t és a mascarponét belekeverem és sózom, borsozom. A masszát folpackkal kibélelt formákba adagolom, majd min. 4 órára hűtőbe teszem. A jégsalátról 4 nagyobb levelet lehántok, majd erre salátakeveréket/jégsaláta fecniket halmozok, megszórom olivaolajjal és balzsamecettel, ráültetem a parmezán-mousse-t és megszórom reszelt parmezánnal.

Kochen und Küche 2008/02.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007