Keresés a blogon

Passiógyümölcsös crème brûlée

Jul 11th, 2012 by Ízbolygó | 0

“Ott kezdődik a szeretet, amikor IGAZÁN felfedezem a másikat. Már nem az, akinek elképzelésem szerint lennie kellene, hanem egy még ismeretlen személy, aki minduntalan meglep eredetiségével. Itt kezdődik a szeretet: a meglepetés, a felfedezés öröménél… Szeretni annyi, mint megnyílni a valóság előtt.”

Jorge Bucay

3 dl tejszín
1 vaníliarúd
5 passiógyümölcs
fél lime leve
5 dkg cukor
4 tojássárgája

Tálalás:
1 ek porcukor/tálka
málna

A passiógyümölcsöket félbevágom, a kocsonyás magos részt kiveszem, majd egy szitán áttöröm. A Tejet a felhasított, kikapargatott vaníliarúddal/magokkal felmelegítem, közben a tojások sárgáját a cukorral felhabosítom. A felhabosított sárgájához hozzáadok fél dl passiólevet és 2 ek lime levet. A meleg tejszínt hozzáöntöm, majd a vaníliarudakat kihalászom a léből. Kerámiatálkákba adagolom a tejszínes lét. A kerámiaformákat egy tepsibe ültetem és a tepsibe forró vizet öntök a formák 3/4éig. 140 fokon 1 órát gőzölöm a krémeket, majd a tálkákat kiveszem a tepsiből és egy éjszkára hűtőbe teszem, kihűtöm.

Tálalás előtt megszórom a krémek tetejét porcukorral, majd szakácsfáklyával ráolvasztom a cukrot. Néhány szem málnával megszórva tálalom.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007