Keresés a blogon

Pillekönnyű habos torta

Jun 24th, 2009 by Ízbolygó | 0

Az oviban ismét szülinapot ünnepeltünk. Az ovis születésnapokra leginkább gyümölcsös, könnyed tortákat szoktam készíteni, most sem alakult másként. Pedig komolyan eljátszottam a csokis Pavlova gondolatával, mivel a fagyasztóban újfent rohamos szaporodásnak indult a fehérje-készlet… Ez a tény egyébként komolyan megdöbbent… Meg vagyok róla győződve, hogy nem tettem be újakat. Mégis szaporodik…
Hónapok óta vágyom a házi vaníliafagyira, de nem állok neki, mert az abstart 6 fehérjével (= egy Pavlova) növeli a summát, ami így sem csekély. Ha valaki megdobna pár aprósüti recepttel, amihez nem kell sárgája, csak fehérje (az viszont nagy mennyiségben), azért végtelenül hálás tudnék lenni. T3V gyűjteményét már jól ismerem:-) Kommentben várom.

Végül a Pavlovát és annak gondolatát mindenféle logisztikai bénaságok okán és leginkább a hosszadalmas sütés miatt, végül elvetettem. Olyat szerettem volna, ami
a) gyümölcsös
b) könnyed
c) hipp-hopp megvan (ez alatt max. 20 percet értsünk!)

Meg is jött a megoldás! És komolyan nem több az elkészítése, mint 15 perc!

Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
1 kis tortaforma
1 tojás
1 ek tejföl
1 cs habtejszín (OKÉ)
20 dkg túró
4 ek lekvár (legjobb valami málnás, epres)
10 dkg fekete áfonya
20 dkg málna
2 marék cseresznye kimagozva

A leveles tésztát kitekerem, majd a kis kapcsos tortaforma alját ráillesztem 2x és körbevágom (2x). Így van 2 kör alakzatom. Az egyiket felcikkezem, majd mindkettőt átteszem egy sütőlapra sütőpapírostól. Az egyben hagyott kerek formát villával jól megszurkálom, majd lekenem a felvert tojás és a tejföl keverékével ezt is és a cikkeket is. A sütő már dübörög 200 fokon légkeveréssel, betolom a sütőlapot. Pirosodásig sütöm. Ez nálam 12 perc volt.
Míg sül, a tejszín kemény habbá verem. A túrót összekeverem a lekvárral, majd lazítom pár ek tejszínnel és végül a két masszát összekeverem. Beleteszem a gyümölcsöket is és hűtőbe teszem. A tortalapokat kihűtöm pár perc alatt, majd megkenem a habbal. A torta tetejére ültetem a cikkeket, majd megszórom porcukorral és máris lehet enni!

A torta ötletét kisebb-nagyobb változtatásokkal a Lecker 09/7-8 számából vettem.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007