Keresés a blogon

Rakott zöldbab

Nov 17th, 2007 by Ízbolygó | 0

Jó dolog ez a karanténnal járó betegség! Lassan minden elfogy a fagyasztóból, ami ehető. A legújabb gyártmányunk a rakott zöldbab volt. Jó volna már meggyógyulni és eljutni egy boltba.:-)

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
60 dkg darált pulykahús
2 zacskó gyors rizs
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
piros paprika
petrezselyem
őrölt kömény
sok-sok tejföl
reszelt gouda sajt

A rizst megfőzöm, a zöldbabot megpárolom. A hagymát apróra vágon, olivaolajon megpárolom, majd rádobom a darált húst, addig pirítom, míg fehér és darabos nem lesz. Sózom, borsozom, ráreszelem a fokhagymát, megszórom piros paprikával, kevés őrölt köménnyel és pár percig rotyogtatom. Egy tűzálló tálat kivajazok, aztán a következő sorrendben rétegezek: rizs, zöldbab, husi, rizs, zöldbab. Közben a rétegekre kenek tejfölt is. A tetejére tejföl és reszelt sajt került. 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sült.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007