Keresés a blogon

Rukkola saláta fügével, bivalymozzarellával és COKE Club, meg mi történt a héten…

Aug 4th, 2011 by Ízbolygó | 0

Huhuhúúúú! Már megint repülnek a napok, én meg nem írom meg, amik történnek, pedig már annyiszor mondtam istenbizonynemleszilyen…. A lényeg, hogy kihúztuk a múlt héten a nyerteseket, a FBon persze lejelentettem, mert az olyan baziegyszerű, de posztot nem írtam róla. Na, de most!


Ugye milyen szépen mosolygunk?
Fotó: vilagevo.hu

A COKE Club-Ízbolygó közös játék NYERTESEI: Németh Adrienn és Harangozó Tamás, akik megnyerték a Coke Club által felajánlott 2 személyes standbelépőt, VIP jegyeket az esti koncertre, egy vacsorát, amin jómagam is részt vettem ill. összeállítottam részükre 1-1 ajándékcsomagot is, benne mindenféle finomságokkal, amiket én is szeretek:-)

A nyertesek és párjaik szuperhelyesek voltak, velünk tartott Világevő András is, a Coke Club vezetője, valamint a reklámügynökség képviselője. A Hilltop borbemutatóját követően érkeztek az Ízbolygós menü szereplői:

– Mentás-chilis kofta, tabbouleh és raita
– Kókusztejes fehércsoki krém bazsalikomos nektarinnal.

A Coke Club konyhája ill. az ott dolgozó séf igazán pozitív meglepetést okozott. Fiatal, rugalmas, jó arc. Az egész este remek volt! Helyes fiatalok, jó beszélgetések, finom falatok. Köszönet érte!

A héten egy komolyabb menüt állítottam össze, kedves barátaink érkeztek vacsorázni. Mivel még nem volt mindenki nálunk, igyekeztem sok apró fogást készíteni, hogy mindenki találjon fogára valót. Mindenki evett mindent, nem volt gond a RENGETEG korianderrel és chilivel, amiket felhasználtam, szóval őket szívesen bármikor újra!:-)))) A menü egyik fogása volt ez a saláta. A füge most abszolút szezonális és hármasa a borsos, csípős rukkolával, valamint a krémes bivalymozzarellával zseniális! Ez nem is annyira recept, viszont jó alapanyagokból tényleg elképesztő finom!

Hozzávalók:
1 cs rukkola (10 dkg)
2 bivalymozzarella egyenesen Campaniából
10 füge
olívaolaj Montalcino környékéről
fügés balzsamecet

A rukkolát megmosom, centrifugával leszárítom, egy tálba öntöm, kissebb darabokra tépkedem. A mozzarellát felkockázom, a fügéket megtisztítom, negyedbe vágom a rukkolával összekeverem. Az olajjal és az ecettel meglocsolom, nekiülök és egy nagy adagot azon nyomban befalok.

TIPP: pirított rozskenyér tovább emeli az ízeket. Szórhatunk rá száraz serpenyőben megpirított törökmogyorót is!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007