Rukkolás-gombás pappardelle csirkével
Ez nem egy nagy “wasistdas”, ahogy a bölcs német mondaná, de én eddig tészta szószba nem tettem rukkolát és hát rá kell, hogy jöjjek (jobb később, mint soha!), hogy ez bizony nagy hiba volt!!! Igazán jól áll a gombás szósznak a rukkola kicsit kesernyés, semmivel össze nem téveszthető íze!
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
20 dkg barna csiperke
2 marék rukkola
2 csokor újhagyma
2 dl tejszín
5 szál tárkony
pappardelle
A csirkemellet felkockázom, a hagymát apróra vágom. Egy wokban a hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a csirkemell kockákat. Sózom, borsozom, kifehéredésig pirítom. Közben a gombákat nagyobb darabokra vágom és a csirkés hagymához adom. Lefedve párolom, hogy a gomba összeessen és levet eresszen. Ez alatt az idő alatt a tárkonylevélkéket megmosom és felaprítom. A gombás-húsos keverékhez öntöm a tejszínt, majd hozzáadom a tárkonyt. Egyet rottyan és már készen is van. A végén belekeverem a rukkolát. Enny idő alatt a tészta is kifő.