Keresés a blogon

Sárgabarack lekvár citromdarabokkal és mentával

Aug 17th, 2010 by Ízbolygó | 0

Megint lekvár. De hát ha egyfolytában befőzök?:-)

Nem újdonság senkinek, hogy az idei év időjárási viszonyai nem kicsit csapták agyon a lekvárszezont. Főleg az elejét. Eper, cserkó nyema, pedig főleg az eperrel komolya terveim voltak! És nehezen feledem a 2009es év cserkó kombóit (különös tekintettel az Amaréna cserkó, Balzsamos meggy-cserkó verziók voltak kedvesek, de megemlíteném a Málna-cserkó-Grand Marnier triót is)! Azért persze kárpótol most az idő mással: őszibarack RENGETEG van szilvából sincs szűkölködés. Jó áron lehetett belefutni a sárgabarackba is. A sárgabarack szerintem remekül működik a citrommal. A citrom meg mentával. És bizIsten mondom, a hármasukból is isteni dzsem született!

Hozzávalók:
2,4 kg sárgabarack (magozva, tisztítva)
2 cs Dzsemfix 3:1
0,5 kg barna cukor
5 ek juharszirup
0,5 dl Grand Marnier
3 (bio)citrom (ha nem bio, sikáljuk meg folyó víz alatt alaposan)
1,5-2 dl cukorszirup
2 ág menta

A citromokat fél cm vastagra karikázom, négybe vágom, a magokat kivadászom. A cukorszirupot felmelegítem, beleteszem a citrom cikkelyeket és a mentát. Hagyom kihűlni.
A sárgabarackokat megmosom, kimagozom, nyolcba vágom, összekeverem a Dzsemfixszel. Hozzáadom a Gr.M-t, a barna cukrot és a juharszirupot. A barackot felforralom, majd a szirupból leszűröm a citromot és a mentát. A citromot a lekvárba keverem. Kifőzött üvegekbe töltöm, lezárom a tetejét, majd fejre állítom 10 percre.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007