Keresés a blogon

Stílusos Vidéki Éttermiség 3.0 Villány. Gyertek!

May 2nd, 2013 by Ízbolygó | 0

Mi ott leszünk. Ti jöttök?

Ez év tavaszán a Stílusos Vidéki Éttermiségiek Villányban gyűlnek össze, hogy megmutassák, Budapesten kívül is remek éttermek várják a vendégeket. A gasztromozgalom küldetése, hogy az éttermek minél szélesebb körben ismertessék meg magukat és főztjüket Magyarország közönségével.

A cél érdekében az Éttermiségiek járják az országot, melynek következő állomásaként 2013. május 4-én Villányba érkeznek. A Baranya megyei helyszínen a Borzsongás kísérőrendezvényeként a séfek bemutatják tudásuk legjavát és igyekeznek kedvet csinálni ahhoz, hogy a látogatók máskor is kocsiba üljenek és vállaljanak egy kis kirándulást a jó kosztért, illetve a stílusos vidéki vendéglátásért.

Érdemes azonban élni a május 4-i lehetőséggel, amikor is 11 híres magyar vidéki étterem jön a hegyhez, vagyis a villányi dűlők tövébe. Ekkor minden a helyi borról és a hozzájuk igazított ételsorokról szól. Az esemény talán legnagyobb ajándéka, hogy a résztevevők elmondhatják magukról: egyűltő helyükben végigkóstolták az országot, köztük a mozgalomhoz újonnan csatlakozott balatonszemesi Kistücsök Étterem finomságait is.

A neves balatoni vendéglő mellett az alábbi éttermek várják az ínyenceket:
Anyukám Mondta – Encs, Chianti Étterem – Veszprém, Ikon Étterem-Debrecen, Imola Udvarház – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Gasztronómiai Műhely – Etyek, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál.
Az esemény házigazdája: Mautner Zsófia a Chili & Vanília bloggere, továbbá Jókuti András a Világevő blog szerző-tulajdonosa.

Tudtad-e, hogy…
• az ország különböző pontjairól érkező séfekkel a helyszínen személyes találkozásra van lehetőség?
• a konyhafőnökök a kóstolók kínálása mellett 25 perces bemutatófőzéseket tartanak?
• az eseményen megismerhető a séfek hitvallása a modern magyar konyhaművészetről?
• Az esemény idején igényes kézműves manufaktúrák stílusos piaca is várja a látogatókat?

A rendezvény időpontja: 2013. május 4. szombat (ugyanekkor zajlik az eseménnyel azonos helyszínen a Borzsongás nevű rendezvény is).

EGYÜTTMŰKÖDŐ ÉTTERMEK
Anyukám Mondta – Encs
Chianti Étterem – Veszprém
Ikon Étterem – Debrecen
Imola Udvarház – Eger: imolaudvarhaz.hu
Kistücsök Étterem – Balatonszemes
Mandula Étterem és Bor Bár – Villány
Nomád Hotel – Noszvaj
Manga, Mangalica Gasztroműhely – Etyek, Hernyák birtok
Rosinante Étterem – Szigetmonostor
Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma
Walter Vendéglő – Perbál

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007