Keresés a blogon

Sültpaprika krémleves

Aug 4th, 2008 by Ízbolygó | 0

A múlt héten egy új éttermet vettünk górcső alá. Magáról az étteremről később írnék, most csak annyit, hogy elég húzós árai vannak, de néhány fogásnál azt hittük a jósors csillagos helyre vitt minket. Pedig nem. Még nem…
A leves ötlete azonban erről a helyről származik. Nem sikerült tökéletesen leképezni, azonban igazán ígéretes első kísérlet volt! És az étkezés végén a tányér kitunkolása friss kenyérel ismét értelmet adott az aznapnak.:-))

Hozzávalók:
5 piros kaliforniai paprika
2 sárga tv paprika

frissen őrölt bors
5 dl szárnyas alaplé
4 dl natúr joghurt
1 dl tejszín
medvehagymás olivaolaj

A parikákat megmosom, a sütőt 200 fokra tekerem. Egy sütőlapra allufóliát tekerem, majd a paprikákat a fóliára fektetem és addig sütöm őket, amíg a héjuk el ne kezd púposodni és meg nem barnul. Közben egyszer megfordítom, hogy a másik fele is napozhasson. Amikor körbesültek, sütőtálba teszem, alufóliával lefedem és így hagyom jó 20 percig. Addigra kezelhetővé hűl és a héja is könnyen lehánthatóvá válik. Ha ez megvan, kiszedem a magházát, ereket, magokat és leturmixolom. Hozzáadom a szárnyas alaplét, a joghurtot, a tejszínt és ismét turmixolás. Tányérokba adagolom, a tetejére csipetnyi csírát ültetek és megszórom egy kevés medvehagymás olivaolajjal. Még egy kis friss kenyér és máris a mennyekben érezhetjük magunkat.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007