Keresés a blogon

Tasakos husi

Jun 11th, 2008 by Ízbolygó | 0

Nagyon jó dolog tasakban készíteni húsokat, mert a végeredmény mindig omlós, porhanyós, zamatos. Mégis ez az a technika, amit ritkán használok. Pedig nem kell hozzá más, csak elegendő alufólia. És nem feltétlenül kell sütőben sütni! A grill ugyanúgy megteszi, sőt! Gyerünk ki a szabadba! Úgyis közeleg a Gourmandula művésznő által kiírt VKF! leadásának pillanata (15-e), aminek témája éppen a piknik ételek.

Hozzávalók:
4 szelet (csontos) sertéskaraj
4 tk dijoni mustár
2 ek zöld bors sós lében
8 szelet bacon
20 dkg gomba
6 koktélparadicsom
majoranna
rozmaring
1 ek rozé/tasak

Grillfóliából vagy alufóliából tasakokat hajtok. Ezt úgy csinálom, hogy egy nagyobb (40 cm) darabot letépek és félbehajtom. Majd a két szélét többször visszahatom és már készen is van a tasak. A húsokat bekenem a mustárral, sózom, borsozom és köré tekerem a szalonnát. A tasakba dugom. Rászórom a zöld borsot, a negyedbe vágott gombákat és a félbevágott koktélparadicsomokat, a zöldfűszereket is mellé teszem ill. rácsolom az evőkanálnyi bort is. A tasak tetejét lezárom. 200 fokon nagyjából 30 percig sütöm. A husikat át is lehet pirítani egy pillanat alatt száraz forró serpenyőben a legvégén, a tasakból kivéve!

Ötlet: Viva! 2008/06

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007