Keresés a blogon

Tejberizs ananásszal és áfonyával

Feb 26th, 2008 by Ízbolygó | 0

Gyermekkorom egyik kedvenc nasija. Ám mivel időigényesebb, mint a tejbegríz, sokszor kiütötte a nyeregből. Pedig gyümölcsökkel a végtelenségig variálható és hát ne feledkezzünk meg a rizs megannyi pozitív élettani hatásáról sem! Könnyen emészthető, energiában gazdag és eszenciális aminosavakban, béltisztító hatással rendelkezik és nem tartalmaz glutént:-))) Tízóraira, uzsonnára, vagy akár gazdag leves után könnyű második fogásnak ideális! A tejberizs tovább gondolása a rizsfelfújt.

Hozzávalók:
15 dkg arborio rizs
tej
víz
1 vaníliarúd (vagy aroma)
2,5 dl tejszín
2 ek méz
aszalt vörösáfonya
1 kisebb ananász

Serpenyőbe öntök 1 ek olivaolajat és megpirítom rajta a rizst, majd nyakon öntöm egy merőkanálnyi meleg vízzel és rászórom az aszalt áfonyát. A következő kanál vizet csak akkor adom hozzá, amikor már az előzőt felszívta a rizs (mint a rizottó készítésnél). Addig adagolom hozzá a vizet, amíg félig megpuhul, onnantól kezdve tejjel folytatom, míg teljesen meg nem fő a rizs, ízesítem mézzel. Az ananászt felkockázom, a tejszínből kemény habot verek, majd óvatosan a rizzsel összeforgatom.

Korábban:
Fahéjas tejberizs eperrel és házi eper-szeder lekvárral
Rizsfelfújt narancsos szilvalekvárral

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007