Keresés a blogon

Vacsi egyedül

Sep 22nd, 2007 by Ízbolygó | 0

Egy héttel korábbi postomban tettem említést “láthatatlan” Kristófról, aki egy hétre rá immár láthatóvá vált! Ezúton kívánok boldog életet neki és szüleinek! És, hogy Kristóf idekint se éhezzen, a férfiak régi szokás szerint ma este megpróbálnak tejet fakasztani. Így ezen az estén egyedül maradtam itthon (Mazsit nem számítva, aki már régen Álomföldön jár!). Kétségbe ilyesmitől még sohasem estem, főleg ha evés-ivásról van szó (bár egyedül nem esik olyan jól), úgyhogy a délután elkészült tejszínes-borsós-csirkés pennéből falatoztam és lecsúsztattam hozzá egy pohár jó bort is. Hátha ezzel én is segítek Kristófnak:-)


A képre kattintva a vacsimat más beállításban is megnézheted.

Tejszínes-borsós-csirkés penne 2005-ös Pannonhalmi Heminával leöblítve

Hozzávalók:
1 db. csirkemellfilé
1 fej hagyma
3 csésze fagyasztott zöldborsó
5 dl tejszín
1 citrom leve

frissen őrölt bors
bazsalikom
kakukkfű
pici majoranna

Az egész ott kezdődött, hogy fel kellett használnom egy csirkemellet, de (általában) 1 db. mell nem elég hármunknak, így dúsítanom kellett… Így jött létre ez az étel, ami várakozásokon felül teljesített.
A hagymát pici olivaolajon üvegesre pároltam, majd rádobtam a kis kockákra szelt csirkemellfilét. Sóztam, borsoztam illetve megszórtam a zöldfűszerekkel is. Amikor a hús kifehéredett, ráöntöttem a tejszínt, majd hozzáadtam a zöldborsót, valamint a citrom levét és addig rotyogtattam, amíg a tejszín be nem sűrűsödött. Ezt kevertem össze esti magányomban egy kis pennével.

Pannonhalmi Apátság Hemina 2005

A pennémhez igazán jó választás lett ez a Pinot Blanc és Chardonnay házasítás. Felbontás után mondjuk kicsit visszahőköltem a fától, de ez a későbbiekben finomodott. Nagy testű fehérbor, krémes, olajos, színe, mint a nap. Illatában virág, ízében birs. A kissé citromos, zöldfűszeres csirkémmel jól harmonizált.
Művelt Alkoholista: jól lehúzta és a kommentezők sárdobálása itt olvasható
Tompa Imre (Figyelő): el volt ájulva tőle, ezt itt találod

Hozzátenném: mindketten 2006-ban kóstolták. Szerintem Heminának jót tett az idő!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007