Vegyigyümi pálinkával
Egyetemistaként találkoztam először a “VEGYIGYÜMI” szakszóval, ami a vegyes gyümölcspálinkát hivatott jelölni. Innen a lekvár neve: került bele sárgabarack, szilva és málna. Meg pálinka is, ha már vegyigyümi.
Anyuuuu! Most már megehetem?
Hozzávalók:
sárgabarack nagyjából 60 %
málna 20%
szilva 20%
1,3 kg összgyümölcshöz:
30 dkg cukor
1 cs Dzsemfix
2 rúd vanília felhasítva, félbevágva, negyedelve
2 dl barackpálinka
A gyümölcsöket megmosom, kimagozom. A barackot és a szilvát vaslábasba öntöm, néhányat beleturmixolok. Megszórom a cukorral és a Dzsemfixszel, illetve belekeverem a vaníliát meg a pálinkát. Felfőzöm, 5-8 percig rotyogtatom, hozzákeverem a málnát. Kifőzött üvegekbe töltöm, lezárom, fejre állítom 5 percre. Címkézés, kamrapolc.