Keresés a blogon

Vitaminok – halmokba rakva

Sep 25th, 2007 by Ízbolygó | 0

A zöldségesnél járva alig bírtunk Mazsival választani a sok finom, roppanós zöldség közül. Jó sok mindent be is pakoltunk a kosarunkba. Mire hazaértünk már készen is állt a terv, mi is legyen az ebédünk….

Hozzávalók:
2 db burgonya
3 db cukkini
1 db padlizsán
3 db lilahagyma
3 db répa
1 kisebb fej brokkoli
1 kisebb fej karfiol
50 dkg pulyka darálthús
1 doboz konzervparadicsom (polpa)
bazsalikom
5 dkg vaj
3 ek. liszt
4 dl tej
füstölt sajt
trappista sajt
parmezán sajt
frissen őrölt bors

olivaolaj

Egy serpenyőben kevés olivaolajon megpirítottam a darált húst, majd hozzákevertem a konzervparadicsomot, sóztam borsoztam, ill. bazsalikommal ízesítettem. Egy másik serpenyőben a vajat felolvasztottam, rászórtam a lisztet, megpirítottam, majd a serpenyőt levettem a lángról és apránként hozzákevertem a tejet, majd visszatettem a lángra és belereszeltem a füstölt sajtot, míg a sajt felolvadt, a besamel is besűrűsödött. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajaztam és belerétegeztem a megpucolt, felkarikázott zöldségeket (burgonya, cukkini, padlizsán, répa, lilahagyma sorrendben), majd a besamel felét ráöntöm. Ezt követően rásimítottam a paradicsomos darálthúst, erre rápakoltam a brokkoli és karfiol rózsákat, majd ráöntöttem a maradék besamelt. Lefedtem alufóliával és 1 órán keresztül pároltam. Azt követően megszórtam a trappista és a permezán keverékével és a sajtot rápirítottam a húsos zöldséghalom tetejére. Friss zsemlével ettük. És persze tunkoltunk….:-)

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007