Keresés a blogon

Witzigmann, Véronique

Aug 29th, 2007 by Ízbolygó | 0

A Witzigmann név minden gasztro-berkekben valamennyire jártas embernek ismerősen cseng. Itt azonban Eckart Witzigmann, a GaultMillau kalauz által az „évszázad szakácsának” választott úriember lányáról, Véronique-ról szeretnék szót ejteni. Nehéz lehet egy két lábon járó szakácslegenda lányaként felnőni. De Véronique ügyesen kibújt -kislánya segítségével- a Papa árnyékából.

A mendemonda úgy tartja Véronique kislánya, Marietta nem volt hajlandó gyümülcsöt enni, ezért édesanyja a befőzéssel próbálkozott, hogy valamennyi vitamint jutasson gyermeke szervezetébe. Ebből fakadt a saját cég ötlete is, létrehozta saját vállalkozását Véronique Witzigmann Buffet néven. A cég termékei között csupa különleges lekvárokkal és chutneykkal találkozunk: füge-balzsamecet chutney (húsokhoz és sajtokhoz), rózsa vagy szilva chutney (vadételekhez), banán lekvár fehér csokoládéval, áfonya-Grand Marnier lekvár, vörösáfonya-kajszi lekvár, stb..

Mindent saját maga főz be (!!!), ami most még csak megy valahogy, de rettenetesen sok munkát ad Véronique-nak. Minden alapanyagot, ami a lekvárokba, chutneykba belekerül saját maga válogat ki és szerez be odafigyelve arra, hogy az alapanyag ne csak friss és tetszetős legyen, hanem lehetőség szerint bio is. A Papával egy dologban messzemenőkig egyetértenek: mindketten a tökéletes alapanyagok felhasználására esküsznek! Véronique fontosanak tartja többek között, a rövid befőzési időt valamint, hogy a természetes ízek érvényesüljenek (minimális cukorfelhasználással) a végtermékben.

Mára megjelent szakácskönyve is,

“Meine Marmeladen, Chutneys & Co.”, melyben 150 fenséges és egyszerű receptje olvasható. Következő könyvének megjelenése 2007 októberében várható “Weihnachten – wie wir es lieben” (Karácsony – ahogy mi szeretjük) címmel.

www.veronique-witzigmann-buffet.de

A weboldalát is érdemes felkeresni, élmény az oldal szerkesztése, egyszerű, átlátható menürendszer, vidám színekkel. Vérprofi.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007