A brownie és az eperhab kettőse
Az eperfalás oly mértéket öltött az elmúlt hetekben, hogy hihetetlen. Mindenhez epret eszünk. Durva… A desszert-eper kapcsolat adott, viszont a mascarponés eperhab komoly sláger lett. Akár magában is zseniális!
Hozzávalók:
Brownie:
24 dkg vaj
12 dkg 65%os étcsoki
25 dkg nádcukor
4 tojás
1 tk sütőpor
17 dkg liszt
1 vaníliarúd magjai
csipet só
Krém:
50 dkg mascarpone
fél kg eper
3 ek porcukor
1 lime leve
2,5 dl tejszín kemény habbá verve
A vajat és a csoki gőz fölött összemelegítem. A többi alapanyagot belekeverem, majd sütőpapírral bélelt kerámia tálba borítottam és 180 fokon 35 perc alatt megsütöttem.
A krémhez az epreket megmosom, kicsumázom, az eperből 20 dkg-t a porcukorral és a lime levével összeturmixolom. A mascarponéval összekeverem, majd hozzákeverem a maradék, kis kockákra vágott epreket és a tejszínt is.
Ha a brownie ha kihűlt, kockákra vágom és a mascarponés krémet habzsákból rányomom.
A brownie esetében Sajtkukac Niki receptje volt a kiindulópont.