Keresés a blogon

A Kalla-féle paprikás csirke utóélete

Jan 5th, 2009 by Ízbolygó | 0


Ilyen volt….

Karácsony másnapján Anyukámék jöttek hozzánk. Tavaly annyira bejött nekik a Kalla féle paprikás csirke tojásos galuskával, gondoltam, idén is meglepem őket vele. Örültek is neki, leginkább Anyukám.  Tavaly ő köteleződött el legjobban mellette, de a többiek is megették.:-) Mivel szinte soha nem tudom kiszámítani (és nem is szeretném), hogy mennyi az az ételmennyiség, amennyi éppen el is fogy, ebből is lett maradék. Nem sok, annyi éppen nem, hogy egy háromfős társaságnak elég legyen. Nézegettem, pakolgattam, töprengtem. Aztán bevillant a megoldás! Tésztába gyömöszölöm!:-) Legújabb mániámnak hódolva. És nem is azzal a feltett szándékkal posztolom, hogy készítsünk paprikás csirkét csak azért, hogy tésztaként végezze. De ha elkészítjük ezt a klassz ételt és esetleg marad belőle, akkor igazán  hálás, ha raviolivá alakul!:-)


Ilyen lett:-)

Hozzávalók:
30 dkg 00-ás Barilla liszt
3 tojás
kevés tejszín
tejföl
petrezselyem
maradék paprikás csirke és szaft

A lisztből és a tojásból tésztát gyúrok, aztán ha elkészült a rugalmas tésztalabdacs, folpackba csomagolom és hűtőbe teszem legalább fél órára. A paprikás csirkét kevés tejszínnel leturmixolom és friss apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Ezt követően a tésztát a tésztakészítő masinával fokozatosan kisimítom, majd a tésztacsíkot felszabdalom és ravioliformákba nyomkodom, beleteszek 1 teáskanálnyi tölteléket, összezárom és már kész is a ravioli. Lobogó, sós vízben kifőzöm (a felszínre jövetel után 2-3 perc) és a paprikás öntettel és tejföllel nyakon öntve tálalom. Nálunk ez a verzió lesz következő karácsonykor!

Ez a poszt nem jöhetett volna létre, ha nincs barátnőm, Doctorpepper, akitől ravioli-készítő formákat kaptam (többek között) karácsonyra, amikért hálás köszönet!Meg kell említenem továbbá jóbarátomat, R-t, aki vendégként is aktívan részt vett a ravioligyártásban, ill. türelmesen végighallgatta ahogy Pöttyöm előadta az összes karácsonyi verset és éneket, amit az oviban tanult:-)))

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007