Keresés a blogon

Aszalt paradicsomos-túrós muffin

Oct 11th, 2010 by Ízbolygó | 0

Pénteken nagy sürgés-forgás volt konyhafronton. Viszonylag nagyobb számú vendégsereg érkezett és hogy legyen benne kihívás is, a tematika: munkamegbeszélés ÉS vacsora. Ezért aztán felrúgtam a hagyományos menetet: előétel-főétel-desszert és lett sok kisebb falatka az elején, meg kencék, amit az ember jóízűen elkeneget, tunkolgat, kóstolgat, míg közben megbeszél. Aztán jöhetett a VACSORA. Ha követed az ÍZbolygót a Facebookon, egyéb részletekkel is gazdagabb lehetsz és feliratkozhatsz a hírlevelünkre is! Szóval regisztrálj, nyomj TETSZIKet az ÍZbolygóra és légy aktív részese a gasztronómiai kalandjainknak!

Rájöttem: a sós muffinok hálás cuccok! Lehet enni magában, fűszeres sajttal/sajtkrémmel megtöltve vagy kencékkel megkenve. És kismillóféleképpen variálható. Ezért külön jár nekik a 10 pont!

Hozzávalók:
5 dkg szárított paradicsom
3 ek friss kakukkfű
30 dkg liszt
4 tk sütőpor
10 dkg füstölt sajt reszelve
fél tk só
őrölt bors
3 tojás
13 dkg puha vaj
20 dkg krémes túró (Nádudvari pl.)
1,5 dl tej

Nedveset a nedvessel, szárazat a szárazzal! Ennek fényében: liszt-sütőpor-só-bors-reszelt sajt-kakukkfű-szárított paradicsom. Tojásokat felhabosítom-olvasztott vajat hozzákeverem-majd a túrót és a tejet is. Végül a száraz elegyet a nedvessel összekeverem. Papírkapszlikat ültetek a muffintepsi mélyedéseibe, majd ezekbe adagolok nagjyából 1,5 eknyi mennyiséget. 180 fokon megsütöm.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007