Keresés a blogon

GrillBolygó: Slow food pulykacomb gombamártással avagy bemutatkozik R2!

Oct 12th, 2010 by Ízbolygó | 0

A FBon már láthattátok R2-t, nagyjából augusztus magasságában szegődött Mr.ÍB hű társává. Azóta a grill csillaga leáldozóban, R2 viszont hetek óta füstölög magában a teraszon, méretes gyomra mindenféle húsokkal megrakva. Kezdetben a “bejáratás”, aztán a “próba”, még később a “gyakorlás” jegyében. Az első pár nap alatt megszületett néhány füstös hús, melyekből egy falatot a szánkba véve úgy éreztük, hetek óta bagózunk. Folyamatosan. Aztán egyre kifinomultabbá vált a technika. Pénteken már egy egész kakas készült benne. És a húsok már nem füstösek!

De mit is tud a Weber Smokey Mountain Cooker Smoker, avagy R2? Itt egy igen részletes leírást találhattok a témában, de akinek nincs kedve, ideje mindezen végigrágnia magát, annak vázolom fél mondatban: a készülék 3 részre tagozódik, a legfontosabb benne azonban, hogy egy vízzel teli üst ücsörög a szén felett, így a grillezési folyamat párolással társul. Mindezt alacsony hőfokon. Víz nélkül persze sima zárt terű grillként funcionál.
Nos, ez az új kütyü. Fogadjátok szeretettel az első videót a témában!

A videó indításához kattints a képre!

Egyéb GrillBolygós recepteket itt találtok vagy a jobb sarokban a GrillBolygó fülön.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007