Keresés a blogon

Bodza-eper fagyi

Jun 18th, 2010 by Ízbolygó | 0

Ez már jó két hete készült, egy brunch menü részét képezte. Isteni finom lett! Elkészítése nem bonyolult viszont minimum két dolog kell hozzá, ami szezonális: a bodza és az eper, melyek szezonja az idei “remek idő” miatt igen csak rövidre szabott lett. A hétvégén még futottam egy kört bodzavirág ügyben. Last minute gyűjtöttem egy nagyobb zacskóval, most várja citromfüves-mentás-bazsalikomos szörp, hogy végre üvegekbe kerüljön. Ja! És amiről írtam múltkor, már nem csak vágyálom! Elkészült a bodzás-eper lekvár, ami talán a legkülönlegesebb lekvár lett az eddigi pályafutásom alatt, pedig tavaly is készült jópár különleges ízvilágú:-)

Hozzávalók:
3 dl bodza szörp
1 lime leve
2 marék eper
20 dkg görög joghurt

Az eper felét a szörppel, a lime levével és a joghurttal összeturmixolom, ha kell édesítem. Ne feledjük, hogy a fagyi alapnak mindig intenzíven édesnek-savanyúnak kell lennie, mivel a hideg miatt máshogy érezzük majd az ízeket. Az eper másik felét kis darabokra vágom és a joghurtos alapba keverem. Fagyigéppel elkészítem. Ha nincs, akkor botmixerrel fél óránként habosítom, átkeverem a fagyit.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007