Keresés a blogon

Bor, mámor… Bénye 2010

Aug 4th, 2010 by Ízbolygó | 0

Van egy picike falu Tokaj-Hegyalján, Erdőbénye a neve. A faluval, az ott élőkkel Fűszeres Eszter élvezetes írásain keresztül kaphatunk képet, hiszen Eszter családja onnan származik, régről a kötődés. Tavaly a helyi fiatal borászok Berger Zsolt ötlete alapján összefogtak és nem kevesebbet tűztek ki célul, mint hogy a köztudatba bevigyék a régiót, bemutassák a falut, a borokat és a gasztronómiát. Így jött létre a Bor, mámor…Bénye fesztivál. Élvezettel olvastam a tavalyi beszámolókat a készülődésről ill. magáról a rendezvényről. Részt venni sajnos nem tudtunk rajta, no de idén ez másképpen lesz!

A Béres Szőlőbirtok májusban megkeresett minket, hogy nem volna-e kedvünk részt venni az idei fesztiválon. Örömmel mondtam igent, hiszen nagyon tetszik az egész kezdeményezés. Azóta már néhányszor megjártuk a Budapest-Bénye-Budapest útvonalat és közben ismeretségek köttetek és elvarázsolt ez a zempléni falu. A hely ugyanis valódi ékszerdoboz! Egy csudavilág, aminek most 2 napig mi is részesei lehetünk. Gyönyörködve a tájban, kóstolva a borokat, beszélgetve az emberekkel és persze az Oroszlános Borvendéglő séfjével, Baranczó Attilával(az e havi Decanter magazinban olvashattok vele interjút!) karöltve igyekszünk remek fogásokat a borok mellé prezentálni, melyek a helyi alapanyagok felhasználásával készülnek a régió ízvilágában. Lesz ebéd és vacsora menü is, úgyhogy érdemes a nap folyamán akár többször is felkeresni a Béres Szőlőbirtokot!

Mindezek mellett pedig remek programok is várják a borászatoknál és a faluban is az idelátogatókat. Béreséknél a Gajdos zenekar és táncház, borkóstolás, pincelátogatás, gyerekeknek perecsütés, rajzverseny, borospalack festés, hordó festés, felnőtteknek délután koktélozás.

Gyertek-gyertek Bényére! Várunk Benneteket!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007