Keresés a blogon

Grillázsos trüffeltorta fehércsokival-málnával

Aug 4th, 2010 by Ízbolygó | 0

Ez a torta maga a BŰN. Vagy a BŰNBEESÉS. Mert ellenállni nem lehet neki. Először csak “egy falatot”, “vékony szeletet”, aztán ahogy a szádba veszed, rájössz, hibáztál… Ebből NAGY adagot kellett volna kérni. És mint minden, ami finom, tömény és hízlaló… De ezt miközben falatozod, cseppet sem bánod. A málna kellemes kontrasztot ad, ill.a ropogós grillázst sem nagyon kell magyarázni, miért vétek kihagyni belőle.

Hozzávalók:
12 dkg cukor
40 dkg málnás étcsoki
20 dkg fehér csoki
2,5 dl tejszín
9 dkg vaj
1 ek Bacardi 8y rum
málna

Egy lábasban vagy serpenyőben a cukrot közepes lángon megkaramellizálom. Közben békén hagyom, nem piszkálom. Ha szép világosbarna, olajjal vékonyan megkent sütőpapírra borítom, széthúzom.
A csokikat külön edényben felolvasztjuk. A fehéret kezdők gőz vagy alacsony láng fölött, mert könnyen odakap! A tejszínből kemény habot verek. A vajat krémesre keverem, majd a 2/3át az étcsokihoz, 1/3át a fehérhez keverem. A tejszínt is hasonlóképpen osztom el és keverem el a csokikban. Az étcsoki részhez adom a rumot és az apróra tört grillázst.
Egy magas falú négyzetes formát kivajazok/folpackkal kibélelek (ez utóbbi könnyebb kiemelést eredményez, de hátránya, hogy a gyűrött fólia meglátszik a fehér csokis részen) és belekenem a fehér csoki részt. Ebbe nyomkodok egy sor málnát. Erre kanalazom az étcsokis részt. Folpackkal lefedem és alaposan kihűtöm.

Tálaláskor vékony szeleteket vágok belőle, friss málnával és málnacoulis-val (málna leturmixol kevés mézzel, majd szitán áttör, bátoríthatjuk egy kk málnás balzsamecettel) körítem.

Ötlet az 500 csokis finomságból.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007