Keresés a blogon

Szalonnafagyi

Aug 5th, 2010 by Ízbolygó | 0

Oké, ez kicsit zord így leírva, de ne húzzad már a szád! Fiinom és különleges. Juharszirup is kell hozzá, meg a hagyományos főzött fagyialap. És persze szalonna. Amikor megláttam, olyannyira kíváncsi lettem, milyen is lehet, hogy napokig bent ült a fejemben és az adott pillanatban, elő is kéretőzött onnan. Igaz, akkor már kicsit a meghökkentés eszközeként. Azonban a tény tény, ez a fagyi finom! Kicsit diós, a juharsziruptól, kicsit sós a bacontől és ezt az egészet keretbe foglalja a krémes fagyialap.

Hozzávalók:
15 dkg bacon
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej
4 nagy tojás sárgája
4 dkg Muscovado cukor
3 ek juharszirup

A bacont vékonyt csíkokra vágom és serpenyőben pirosra sütöm (eleinte közepes lángon, aztán nagy lángon pirítom). A pirult szalonnadarabok felét papírra szedem és a maradék részhez hozzáöntöm a tejszínt és a tejet. Felforralom és 10 percig rotyogtatom. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd apránként hozzáöntöm a leszűrt tejes folyadékot (a benne főtt szalonnát kidobom, íze semmi már) lassan a tojásos részhez keverem, majd visszateszem a tűzre és besűrítem. Ha a fakanál hátuljára az ujjammal csíkot tudok húzni, kész is van. Alaposan kihűtöm. Belekeverem a juharszirupot, majd fagyigépben elkészítem.

Minimális adagmódosítással a deliciousdays.com-ról.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007