Keresés a blogon

Csirke en papillote zöldségekkel, fügével és mandulával

Sep 26th, 2014 by Ízbolygó | 0

“Friendship is a marriage of souls.”

Voltaire

A papírban sütés az egyik kedvenc sütési módom, mivel a húsok, zöldségek a saját gőzükben párolódnak, majd sülnek. A végeredmény minden esetben szaftos, finom és egészséges. További nagy előnye, hogy tetszőlegesen variálható: bármilyen zöldség, hús, hal kerülhet bele. És még pirított magvak is.

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg csirkemellfilé
1 nagyobb sárgarépa
6 füge
5 dkg pirított mandulaszelet
1 ek olaj
1 tk citromlé

Frissen őrölt tarkabors
Sütőpapír

Mandulás burgonyapüré
60 dkg sárga héjú burgonya
10 dkg vaj
kevés tej

mandulabél

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkét megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk és felkockázzuk. Az olajjal átforgatjuk a répát és a hústm sózzuk, borsozzuk. A fügéket negyedeljük. A mandulaszeleteket száraz serpenyőben megpirítjuk.

A burgonyákat megtiszítjuk, megmossuk, felkockázzuk, majd annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Áttörjük, a vajjal habosítjuk, tejjel lágyítjuk. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk és a burgonyapürére szórva tálaljuk.

A sütőpapírból téglalapokat vágunk ki, majd ezeket félbehajtjuk és középre halmozzuk a zöldségeket a húskockákkal, majd összehajtjuk a csomagot. A csomag nyitott szélét apránként behajtjuk, majd sütőlemezre tesszük a csomagokat és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Sülés közben a csomagok felpúposodnak a gőztől.

A baromfihúsok csomagolásán érdemes a Magyar Baromfi Védjegyet keresni, amely az elmúlt években az ízletes, 100 százalékban hazai baromfi hústermékek szimbóluma lett. A védjeggyel ellátott termékek szigorú minőség-ellenőrzésen esnek át, így biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a termelőtől egészen a boltokig.
Készült a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság támogatásával.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007