Keresés a blogon

Rozmaringos pulykanyárs paradicsommal, hagymával

Sep 29th, 2014 by Ízbolygó | 0

“Az ízeket nem az élet szüli, hanem az éhség, és a vágyak néha nagyobbak a gyomorban, mint a szívben.”

Fekete István: Tüskevár

Egyszerűségében nagyszerű. A rozmaring zamata átjárja a húst, a paradicsom és a hagyma édesre pirul mellette. Friss bagettel ettük, de pirított burgonyával is remek lehet.

Hozzávalók:
50 dkg pulykamellfilé
1 nagy fej hagyma
8 hosszabb ág rozmaring
30 dkg koktélparadicsom

frissen őrölt bors
kevés olívaolaj

Hosszabb rozmaringágakat csípünk a bokorról. A szárvégét hegyesre vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, megtisztítjuk a hártyáktól, majd 2×2 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk. A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. A rozmaring nyársakra pulykát, hagymát, paradicsomot húzkodunk, majd kevés olajjal körbekenjük. Serpenyőbe fektetjük a nyársakat és közepes lángon körbesütjük, ha már a hús megsült, kicsit pirítunk is rajta.
Tálaláskor meglocsoljuk a finom fűszeres olajjal, amiben sült. Bagettel ettük.

TIPP: a hús ízesítését vehetjük komolyabban is, lehet próbálkozni kevés fűszeres pirított paprikával, chilivel stb., de én imádom a rozmaring illatát, ízét, így ezt szerettem volna, ha dominál a fogásban.

A baromfihúsok csomagolásán érdemes a Magyar Baromfi Védjegyet keresni, amely az elmúlt években az ízletes, 100 százalékban hazai baromfi hústermékek szimbóluma lett. A védjeggyel ellátott termékek szigorú minőség-ellenőrzésen esnek át, így biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a termelőtől egészen a boltokig.
Készült a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság támogatásával.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007