Keresés a blogon

Csirke tésztakabátban gombával á’la Jamiepapa

Feb 12th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ezt a receptet azóta készítem, hogy megjelent Jamie Oliver “…egyszerűen csak főzz!” könyve. Elsőként ezt készítettem belőle és annyira ízlett, hogy azóta is stabil helye van a kedvenceim között. Jamie azt állítja, az apukája (aki szintén szakács) receptje. Igaz-e vagy sem? Nem tudom. Egy biztos, mutatós, pikáns! Szeretjük!

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
50 dkg fehér és barna csiperke

frissen őrölt bors
petrezselyem
2 cs. Tante Fanny leveles tészta
1 cs mustármag
2,5 dl tejszín
1,5 dl fehér bor

A gombát apróra felkockázom, majd 2 ek olivaolajon megpárolom, a végén rászórom az apróra vágott petrezselyemzöldet. A csirkemellfiléket félbevágom (hosszában(ha dupla), majd keresztben is). Kicsit megklopfolom a vastagabb részeit, majd sózom, borsozom. Ha a gomba kihűlt, ráhalmozom a csirkeszeletekre és azokat feltekerem. A TF leveles tésztából 5-8 cm-es csíkokat vágok és a göngyölt csirkemelleket beletekerem. A kész csomagokat egy felvert tojással megkenegetem, majd 200 fokon nagyjából 30 percig sütöm. Míg a husi sül, a mustármagot egy száraz serpenyőbe öntöm, kicsit megpattogtatom, majd felöntöm a borral, majd a tejszínnel és és addig főzöm, míg a mártás be nem sűrűsödik. Ideális kísérője lehet a burgonyapüré avagy a francia burgonya.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007