Keresés a blogon

Csoki-magvak-sárgabarack torta vaníliás meggyel

Jan 14th, 2011 by Ízbolygó | 0

Nos, akkor ma térjünk át a “fajsúlyosabb” dolgokra. Tömör-gyönyör, szokta mondani az öcsém a teltebb csajokra. Ez a jelző jutott az eszembe erről a nassról is. Házi csoki, magvak, aszalt barack és hozzá kontrasztnak a vaníliás meggy! Módjával! Addiktív. És tökegyszerű.:-)

Hozzávalók:
15 dkg magkeverék (esetemben kesudió, törökmogyoró, mandula)
8 dkg aszalt barack
20 dkg 75% étcsoki
5-6 ek tejszín
40 dkg fagyasztott meggy
1 vaníliarúd
1 ek étkezési keményítő
2 tk méz

A magvakat rusztikus darabokra vágom. Az aszalt barackot szintén. A csokit gőz fölött (mikróban, vagy alacsony fokozaton a tűzhelyen) felolvasztom, belekeverem a tejszínt, majd ebbe a magvakat és a barackot. Fóliával kibélelt formába (lehet kerek vagy szögletes) öntöm a csokis masszát és hűtőben kihűtöm. Minimum 3 óra, de leginkább egy éjszaka.

A meggyet a mézzel felfőzöm, majd leszűröm és a levét, hozzáadom a felhasított vaníliarudat és tovább redukálom, forralom. Belekeverem a mézet, ill. az étkezési keményítőt kikeverem pár evőkanálnyi meggylével és visszasűrítem. A meggyeket nem pakolom vissza a szószba. (ennek a tálalásnál lesz majd jelentősége!)

Tálalás: kockákat/szeleteket vágok a csokiból (forró vízbe mártott kés nagy segítség!) és a tányért megdíszítem a szósszal és meggyeket dobálok rá.

Lecker 2010 Dec

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007