Mogyorós-kávés stangli
Ez az utolsó süti mostanában a karácsonyi sessionből. Megígérem. De ez még ide kívánkozik, mert JÓ volt! Omlós, kicsit kávés, érezhetően mogyorós, no meg a végeinél (ahogy néha lenni szokott) kicsit csokis…
Hozzávalók:
275 g liszt
100 g őrölt mogyoró
75 g barna nádcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 tk holland kakaópor
csipet só
2 tojássárgája
4 tk espresso
20 dkg vaj
10 dkg étcsoki a mártáshoz
A lisztet, a mogyorót, a vaníliarúd magjait, a cukrot, 2 tk kakaóport, csipet sót, tojássárgákat, kávét és a vajat géppel összedolgozom. A tésztát fóliába csomagolom, 1 órát hűtöm. Ezt követően nyolc részre osztom, majd minden darabot további 7 egységre. Ezekből kis stanglikat alkotok. Sütőpapírral bélelt lemezre ültetem őket és a sütőt bemelegítem 200 fokra. A sütiket 11-13 perc alatt készre sütöm.
A csokit felolvasztom és a kihűlt sütik végeit megmártom, majd hűtőben kihűtöm. Mehet a fémdobozba, míg el nem fogy.
Tálalás: Kakaóporral megszórhatjuk a tetejét.