Keresés a blogon

Cukkinis-húsos nyársak

Aug 20th, 2008 by Ízbolygó | 0

Mintha éreznénk, hogy lassacskán kopogtat az ajtónkon az ősz… Egyre bágyadtabban süt reggelente a nap, egyre hűvösebbek az esték és a fák levelei is sárgásba hajlanak. Amikor suliba jártam, rém nagyon utáltam ezt az időszakot, mivel ilyenkor már az emberben benne volt a para a sulikezdéstől. Nem is azért, hogy rossz tanuló lettem volna, egyszerűen csak nem szerettem beállni a mókuskerékbe. Már egyetemista voltam, másod-harmad éves, mire ez hirtelen elűnt. Aztán a szeptember-június korszakokat követte a hétfő-péntek időszak, de akkor már dolgozó nő voltam. Most pedig folyamatos a műszak és mégis ez az eddigi legszebb időszakom….
De, hogy ne legyen ilyen patetikus:
Szóval közeleg az ősz és mi szinte egyfolytában grillezünk/bográcsozunk:-))) Ez egy grill-mentes nap terméke volt. Az étteremben, ahol egyetemistakémt melóztam nyaranta, az ilyesmit Spiess-nek (rondán magyarul: spíz, szebben spíssz) hívták, de van magyar neve is, ez a rablóhús:-)))

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 cukkini
10 dkg bacon

frissen őrölt bors

A húst vékoy szeletekre vágom, majd fóliát ráborítva vékonyra klopfolom. A cukkinikből a zöldséghámozóval vékony lapokat hántok. A húst sózom, borsozom, majd egy bacon szeletre fektetem a húst, erre kerül egy cukkini szelet és feltekerem. Hústűvel/pálcikával átszúrom és kevés zsiradékot alátéve (ez tényleg minimális legyen, mert a szalonna is kiad magából egy jó adagot!) kisütöm.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007