Keresés a blogon

Finomság darált husiból

Aug 19th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ez a recept ismét egy véletlen folytán keletkezett, de mire elértem a harmadik verziót, beírta magát a családi szakácskönyvbe. A zöldségek nélkül hívhatnánk akár kebabnak, vagy csevapnak vagy micsnek is, de ezek fapadosak és nekem tömények. Arról nem is beszélve, hogy a túlzott fűszerezéssel a hús romlottságát igyekeznek sokszor elfedni. De ez a zöldségekkel telepakolt grillezve messze veri a fasírozott kategória tagjait is! A cukkini és a gomba könnyeddé teszi és bődületes mennyiségeket bírunk bevágni belőle! Már alig várom a holnapi grillezést, amikor ismét terítékre kerül majd!

Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús
1 salátacukkini
1 fej hagyma
4 gomba
4 ek paradicsom sűrítmény
1 zsemle/zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
(gyömbér)
egyéb fűszerek: lehetnek zöldek (bazsalikom, rozmaring, kaukkfű), vagy őröltek: garam masala, kurkuma, római kömény stb.

Lereszelem a cukkinit a sajtreszelő nagylyukú oldalán, a hagymát apróra vágom, a gomákat is apróra szelem. A hagymát pár ek olivaolajon üvegesre párolom, majd hozzáteszem a reszelt cukkinit és a gombát és az egészet összepárolom. Sózom, borsozom, fokhagymázom. A végén hozzákeverem a paradicsomsűrítményt, majd a masszát a darált húshoz adom. A zsemlemorzsát vagy vízbe áztatott zsemlét szintén, hogy könnyen formázható állaga legyen és ízesítem a fűszerekkel. Csak bátran! Legutóbb indiai ihletésű (mi más:-)))) volt, abba reszeltem gyömbért is. Kis hurkákat, vagy pogácsákat formázok belőlük és grillen kisütjük. Köretként isteni hozzá a sült cékla.

A végeredmény a benne lévő zöldségek miatt -ahogy írtam- rém könnyed, nagyon eteti magát!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007