Cukkinis-kápiás bulgur
Alter-köret fronton szerepelt már többször bulgur, a nyár slágere a tabbouleh és a cukkinis-fenyőmagos-citromos volt. Eddig. Itt az új hódító. A kápia paprika édessége annyira finoman ellenpontoz, hogy ez az elmúlt pár hétben gyakran került terítékre. Akár magában is képes vagyok belakni belőle:-)
Hozzávalók:
2 dl bulgur
1 hagyma
3 salátacukkini
2 kápia paprika
1,5 dl tejszín
fél citrom leve
só
frissen őrölt bors
A bulgurt 2,5szeres mennyiségű sós vízben roppanósra főzöm. A cukkinit megmosom, lereszelem a nagylyukú sajtreszelőn. A hagymát megpucolom és apróra vágom. Kevés olívaolajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a reszelt cukkinit, sózom, borsozom és együtt párolom őket. Amikor a cukkini is megpuhult, beleöntöm a tejszínt, összeforralom. Citromlével savanyítok rajta. A kápia paprikákat vékonyra kockázom, majd a cukkinit összeforgatom a bulgurral és ehhez adom a paprikát. Langyosan tálalom.