Dinnye-retek saláta
“Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt.”
Louis L`Amour
A görögdinnye nagy kedvenc a nyári gyümölcsök közül. A dinnyében az a jó, hogy lehet bikiniben harsogva harapdálni az édes, piros húst, hagyni, hogy a leve végigcsorogjon az állunkon… illetve ha ezt már meguntuk, ihatjuk limonádénak, de készíthetünk belőle levest avagy salátákat is. Idén retek és petrezselyem lett a párja.
Hozzávalók:
15 db koktélparadicsom
1 csokor retek
kb. 3 kg dinnye
1 csokor petrezselyem
10 ek olívaolaj
4 ek balzsamecet
só
frissen őrölt bors
A paradicsomokat megmossuk, negyedbe, a retket szintén megmossuk és vékony csíkokra vágjuk, a dinnyét felkockázzuk, kimagozzuk,
Az olajat, ecetet, kevés sót, borsot összeturmixoljuk, majd az apróra vágott petrezselymet belekeverjük. A dinnyét, a retekkel, a paradicsommal és az öntettel összeforgatjuk. Szórhatunk rá pirított kesudiót, madulát, napraforgó magot is.