Pikáns görögdinnye-gazpacho
Korábban soha nem gondoltam bele, de csodálatos, hogy hányféle fény van a világon és hányféle égbolt: a tavasz halványkékje, amikor az egész világ irul-pirul; a júliusi dél buja, élénk derűje; a bíborszínű viharfelhők, a zöldes háborgás, mielőtt lecsap a villám, és az őrülten színes naplementék, amik kábítószeres álomhoz hasonlítanak.
Lauren Oliver
Pikáns DINNYE-GAZPACHO
Hozzávalók:
1,5 kg dinnye magozott húsa
1 kígyóuborka
2 szár újhagyma
3 paradicsom
5 ek extra szűz olívaolaj
só
1 lime leve
fél tk római kömény
2 tk Worcestershire szósz
2 csipet őrölt chili
2 tk maracuja ecet
fél tk Yuzu
menta
A dinnye húsát kimagozzuk, felkockázzuk, a többi zöldséget megmossuk, felkockázzuk, majd a dinnyével és az olajjal simára turmixoljuk. A végén belekeverjük a többi ízesítőt és beálítjuk az ízeket. Behűtjük és hidegen tálaljuk. Tetejére mentát csípkedünk.