Keresés a blogon

En papillote, avagy csomagold be és süssd meg!

Sep 6th, 2010 by Ízbolygó | 0

Húúú, a múlt hetem nagyon zúzda volt… Óvónéni el, új kezdett, az első iskolás kislányunktól elbúcsúztunk, aztán jöttek a hivatalok, meg mindenféle egyéb rohangálás, csütörtökre Pötty belázasodott, de hál’Istennek csak fél napig tartott, mindenesetre jól betojtunk, mi ez… Mininek a szájában káosz, de rém cukker! A bal alsó és a bal felső 1-t növeszti ezerrel:-) Pazar a mosolya!:-)

A Facebookon pedig a Marsbéli Bolttal indult közös játék, úgyhogy most már tényleg nagyon megéri fészbúkkernek lenni!

Ma délelőtt pedig Pákosztos Macska kollégával és egy adag sütivel besenderedtünk az MTV Nappalijába. Remélem, nem esszük le a szőnyeget:-)

De back to the food. En papillote = avagy papírban sütés. A módszer egyszerű, sütőpapírba csomagolunk hustit, zöldséget, fűszert, pici olaj és isteni omlósra sül minden benne. A kifejezés (an pápijjot) pedig igazán nagyon fransziás, könnyed, ahogy a végeredmény is a tányéron.

Hozzávalók:
2 nagyobb darab csirkemell filé
3 újhagyma
1 saláta cukkini
1 sárgarépa
1 kápia paprika
zsályalevél
15 koktélparadicsom
olívaolaj

frissen őrölt bors

A csirkét falatnyi darabokra, az újhagymát félbe, a cukkinit csíkokra, a répát karikára, a paprikát vastagabb kockákra vagdosom, majd olívaolajjal összeforgatom, megborsozom. Egy 40*50es sütőpapír darab közepébe halmozok egy adag zöldséges-csirkét, teszek rá 2 zsályalevelet. A papírt félbehajtom és egyik oldaláról kezdve szorosan feltekerem. A zöldséges-hús és a papír széle között legyen hely, hogy a sülés közben képződhessen pára! A tasakokat tepsire fektetem és 200 fokon 25-30 percig sütögetem. A tasakok felpúposodnak közben, de ez így klassz! Nyugi. A paradicsomokat megmosom és olívaolajon megrottyantom őket. Épp csak ráncosodjon, kicsit essen össze, de ne essen szét! Borsozom, füstölt Maldonnal megsózom. Tálaláskor a tasakot felhasítom, dobok rá pár paradicsomot és kenyérrel vagy tökös-lecsós rizzsel (ahogy mi ettük) fogyasszuk. Az időjárás csúf, de szépen harmonizál egy siller vagy rozé fröccsel!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007