Keresés a blogon

Epres csokis tartlet bazsalikomos habbal

Apr 10th, 2008 by Ízbolygó | 0

Ausztriában egy Lindt-hostess a kezembe nyomta a “Csokoládéoldalak” c. ingyenes Lindt kiadványt, amiben Johann Lafer az osztrák TVszakács, aki manapság már saját TV és fotóstúdióval büszkélkedhet illetve éttermeket is üzemeltet, mosolygott rám a bajsza alól (nem egy szimpatikus ember, így elsőre:-)) az egyik oldalon és vagy 5-6 receptjét is leközölték. Ebből valósítottam meg az egyiket, ami a legjobban illett a tavasz beköszöntöttéhez.

Hozzávalók:
6 kis tortaforma vagy muffinforma
10 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg mascarpone
5 dkg puha vaj
1 dl tejszín
20 dkg Lindt 70%os étcsoki
3 ek Grand Marnier
eper
bazsalikom
1,5 dl tejszín

A lisztet egyneműsítem a vajjal, a mascarponeval és a porcukorral. Ezt a ragacsos, kezelhetetlen masszát folpackba csomagolom, közben halkan morgok a bajszosra, majd hűtőbe teszem min. 1 órára.
A sütőt előmelegítem 200 fokra, a tésztát vékonyra nyújtom. Na itt adtam fel a recept követését és választotta a saját megoldásomat!
A tésztámat 6 darabra osztom, a kis tortaformákat kivajazom és lisztezem, majd belenyomkodom a tésztát. A sütőben 13 perc alatt megsütöm. A tejszínt a csokival összemelegítem, majd a ganachet a kisült-kihűlt tortácskákba adagolom. A bazsalikomot felaprítom, a tejszínből kemény habot verek és hozzáadom a bazsalikomot. A ganache-sal töltött torták tetejére friss epret halmozok és bazsalikomos habot teszek a tetejére. (ezt habszifonnal kellene szerintem készíteni, úgy biztos sokkal klasszabb, de nekem sajnos nincsen.)
Megj: nálam ez a hab leginkább folyós állagú volt úgy 15 perc után, de az élvezeti értéken ez nem rontott.
Megj.2: A végén megbocsátottam Johann-nak:-)
Megj.3: Elhatároztam magamban, még egy receptjét kipróbálok…

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007