Keresés a blogon

Gofri, a slágergyanús és a luxusnutella

Sep 21st, 2010 by Ízbolygó | 0

Gáz vagy sem, nálunk a gofri jött-látott-Pöttyötmeggyőzött. Hónapok óta csak turkálja a sütiket, bezzeg a gofri, az csúszik ezerrel! Ez a palacsintánál vastagabb tésztájú “sütemény” belga származású, egy kézműves ötlete alapján született meg ez a jellegzetes, mélyedésekkel teli forma, mely leginkább az ostyára hasonlít. A tésztájába rengeteg vaj, tojás, tej, liszt, cukor kell és a végeredmény frissen élvezhető leginkább. Leginkább lekvárral tolja az ifjúság, de a lenti luxuscuccal is remek!

Ami nekünk a lecsó, az a belgáknak gaufre, kismillió recept alapján készül. Ahány ház, annyi szokás. Ez a recept a Kuktanoda nyári gyerekeknek szóló főzőtáborában szuperül helytállt, így azóta is így készítjük Pöttyel.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
8 dkg cukor
fél cs sütőpor
1 citrom héja
2 tojás
12,5 dkg puha! vaj
1 vaníliarúd kikapart magjai
2,5 dl tej
csipet só

A művelet legbonyolultabb része a tojások szétválasztása. Ha ez megvan, sikerülni fog! A fehérjét kemény habbá verem. Az összes többi hozzávalót összeöntöm, összekeverem, majd a kemény tojáshabot óvatosan beleforgatom. Gofrisütővel megsütöm.
(Gofrisütőt nagyjából 3000 Ft magasságában lehet venni.)

A krém, ami a gofri tetején csücsül, az pedig a luxusnutella. AMEDEI csokikrém, amit vétek lenutellázni, de ízében mindenképpen az ugrik be elsőre. Gazdag, csokoládés, icipici mogyorós ízzel… Mammától kaptam és itthon nem is láttam még effélét, azonban aki ellátogat tőlünk nyugatabbra, KERESSE!!! Isteni!

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007