Keresés a blogon

GrillBolygó: Karibi lapocka és a jerk pác

Sep 16th, 2010 by Ízbolygó | 0

Mr.ÍB kirándulást tett a karibi konyha világába. Elsőre talán, a mi európai ízlésünknek, szokatlan fűszerkombinációkkal találkozhatunk, de a végeredmény megéri a fáradtságot. Már amennyi van vele.:-)

A Karibi konyha egyébiránt a világ egyik legszínesebb-szagosabb konyhája. A saját hagyományokon túl a bevándorlók is nagyban befolyásolták. A kínai, indiai, olasz, spanyol konyha hatásai mind megtalálhatóak benne. Békés egységet alkot a fahéj, a fokhagymával, a szegfűbors, a zsálya, a kakukkfű a citrusokkal (narancs/lime), a szerecsendió a szójaszósszal. Fúúú, ez milyen lehet?! Kaotikus? Dehogy! A végén összesimulnak az ízek. Egy próbát mindenképpen megér, hiszen ilyet még biztosan nem ettél:-)


A videó indításához katt a képre!

Egyéb GrillBolygós recepteket itt találtok vagy a jobb sarokban a GrillBolygó fülön.

FlatCatnél pedig komplett karibi menüt is találtok. Ő csirkét pácolt jerkkel.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007