Keresés a blogon

Gyömbéres-citromos karalábésaláta gránátalmával, avagy kimchi rulez!

Mar 29th, 2012 by Ízbolygó | 0

Barátnőimmel a tél folyamán komoly kimchi-függésbe kerültünk. A kimchi a koreai konyha egyik alapkajája, itt olvashatsz róla bővebben. Ők teszik mindenféle ételbe, mi magában is imádjuk. A retekből készült az egyik best of, elkészítése sem bonyesz, legközelebb ha csinálok, megírom.

DE! Nem is erről akarok itt most szólni, hanem arról, hogy tegnap este volt szerencsém az Essencia Főzőiskolában járni és Jahni Laci (a Kistücsök séfje) Együnk halat c. óráján részt venni. Lacit viszonylag régről ismerem és igen nagyra becsülöm. A Kistücsök étteremben tapasztalható folyamatos konyhai fejlődés, Laci fejlődése is egyben. Amit ők végrehajtanak a balatoni gasztronómiában, annak élő példának kellene lennie. Az ország nem tartana itt, ha ezt a példát követve, a közösséget segítve fejlődne a vidék. A gasztronómia fejlődése pedig kihat az agráriumra, a kereskedelemre, sorolhatnám… Szóval csak így tovább.
És akkor most már tényleg a TÁRGYRÓL! Füstöltünk busát és a busa mellé rittyentette Laci ezt a kimchire hajazó salátát, amit ma kicsit a saját szám íze szerint továbbvittem. Köszönet a tegnap estéért, remek fogások sorjáztak, igazi tavaszi-halas este volt!

Hozzávalók:
2 karalábé
negyed citrom leve (vagy lime!)
negyed narancs leve
2 cm gyömbérdarab lereszelve

csipet xilit
gránátalma

A karalábékat megpucoljuk és julienne-re vágjuk. Sózzuk, xilittel megszórjuk, átforgatjuk, majd meglocsoljuk a citromlével, ráreszeljük a gyömbért. Kicsit állni hagyjuk, majd rálaláskor megszórjuk gránátalma magokkal.

Itt szólhatsz hozzá


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Creative Commons License
© Ízbolygó est.2007