Itt az új Szuflé!
Itt az új Szuflé magazin! Mától kapható az újságárusoknál. Két nagy kedvencem is belekerült: az egyik a crème brûlée, a másik a rizs, no meg a hónap ötlete. Ezen kívül ismét ínycsiklandó receptek (pl. isteni villásreggelik, házi fagyik), tematikák (ázsiai kerti parti), New York-i gasztrotippek és még sok-sok más. Szerintem ismét szuper kis lap lett. Külön nagy öröm, hogy a kókusztejes crème brûlée ücsörög a címlapon!
Ide a blogra beharangozóként azonban inkább egy rizses ételt választottam. Mint a rizsek nagy barátja, mondhatni rizsőrült, ezt imádtam:
Currys rizssaláta papayában
15 dkg basmati rizs
10 dkg zöldborsó
2 tk curry
1 lime leve
3 újhagyma
1 répa
2 ek olívaolaj
1 papaya
Só
Frissen őrölt bors
Frissen vágott koriander
A rizst 1,5-szeres mennyiségű forró vízbe öntjük, 2x-i átmosást követően. A lángot takarékra vesszük és így főzzük, amíg a víz alóla el nem párolog. Hűlni hagyjuk. A borsót kevés vízben megpároljuk, jéghideg vízbe merítjük (=blansírozzuk), majd félretesszük. Az újhagymát az olívaolajon a curryvel megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a reszelt répát, a rizst, a borsót, a lime levét. Kevés só-bors, majd a papaya hosszában félbe vágjuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst kiszedjük és kisebb kockákra vágjuk, majd a langyosra hűlt rizshez keverjük, amit visszatöltünk a papaya héjába. Frissen vágott korianderrel megszórva kínáljuk.